Mitä haluat tietää arpihoidosta?

Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä osiosta, lähetä meille askarruttava asiasi. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman moneen kysymykseen ja julkaisemme kysymyksen vastauksineen verkkosivuillemme. Kysymykset pysyvät anonyymeina.

Asiantuntijamme:

Anna Höckerstedt: Plastiikkakirurgi
Minna Heikkilä: A-vitamiinin ja edistyksellisten ihonhoitomenetelmien asiantuntija
Lauren du Preez: A-vitamiinin ja medikaali- ja kirurgisen neulauksen asiantuntija

Vastauksissa esiintyvät väittämät pohjautuvat kirjaan Vitamin A Skin Science, a scientific guide to healthy skin by Dr Des Fernandes & Dr Ernst Eiselen, Fernro Publishing, London 2015.

Usein kysytyt kysymykset

A-VITAMIINI ARPIHOIDOSSA

Onko A-vitamiini turvallista ihonhoidossa?

Oikeissa olosuhteissa valmistettu A-vitamiini iholle sopivina pitoisuuksina on turvallista ja tehokasta käyttää. Tarvitsemme A-vitamiinia päivittäin tukemaan terveiden ihosolujen kehittymistä. A-vitamiinilla on tunnetusti positiivinen vaikutus ihosolujen DNA:han, minkä takia sen käyttö on tärkeä osa ihon hyvinvointia ja suojaamista sekä erityisesti palautumisessa leikkauksen tai trauman jälkeen.

Onko A-vitamiinin muodolla ja laadulla väliä?

On tärkeää, että käyttämäsi tuotteen A-vitamiini on valmistettu säilymään käyttökelpoisena optimaalisen ajan. A-vitamiini on hyvin herkkä kuumuudelle, valolle ja ilmalle ollen vaikea ainesosa pysymään stabiilina kosmetiikassa. Ainutlaatuinen Vitamin Step-Up System varmistaa, että iho saa tarvittavan määrän ja muodon A-vitamiinia asteittain suurenevina pitoisuuksina hoitojen edetessä, aloittaen aina matalasta pitoisuudesta. Edustamamme tuotesarja on ollut A-vitamiinihoitojen pioneeri ja edelläkävijä jo 30 vuotta maailmalla.

Tehoaako A-vitamiini vanhoihin arpiin?

A-vitamiini on tehokas sekä uusien että vanhojen arpien hoidossa. Vaikka arpia ei voisi täysin ehkäistä tai poistaa, arpihoito auttaa tekemään niistä huomaamattomampia ja vähentämään uusien arpien syntyä. Mitä paremmin ihosolut toimivat A-vitamiinin johdosta, sitä pienempi riski on arpeutumiselle. Mikään tuote ei voi luvata arven poistoa täysin, mutta on tärkeää pitää iho mahdollisimman hyvinvoivana ja toimivana arpien vähentämiseksi.

Millaisiin arpiin A-vitamiinia voidaan käyttää?

Kaikkiin arpiin; paloarpiin, aknearpiin ja venytysarpiin. A-vitamiinilla voidaan hoitaa tehokkaasti kaikkea trauman jälkeen syntynyttä epänormaalia arpikudosta.

Voiko A-vitamiinia käyttää vähentämään arpeutumista leikkauksen jälkeen?

Kyllä. Mitä aikaisemmin A-vitamiinihoidon aloittaa leikkauksen tai toimenpiteen jälkeen, sitä pienempi riski on ihon liialliselle arpeutumiselle. Jo vähintään kolmen viikon A-vitamiinihoito ennen leikkausta voi vähentää ihokudoksen tulehdusta, arven muodostumista ja parantaa ihon nopeammin.

MEDIKAALISET JA KIRURGISET NEULAUKSET ARVILLE

Onko medikaali- ja kirurginen neulaus turvallista hoitaa vanhaa arpikudosta ja uusia arpia?

Kyllä. Joissakin tapauksissa, missä potilas on taipuvainen atrofisiin tai keloidiarpiin, medikaalineulaus on erittäin suositeltavaa. Kirurgista neulausta käytetään vaikeammissa tapauksissa, kuten syvälle menevään arpikudokseen ja paloarpiin.
Medikaali- ja kirurginen neulaus ei ole vain turvallinen hoitomuoto, vaan sen on todistettu olevan yksi tehokkaimmista hoidoista vähentää arpia.

Mikä on medikaali- ja kirurgisen neulauksen hyöty arpihoidossa?

Medikaali- ja kirurginen neulaus auttavat stimuloimaan tiettyjä kasvutekijöitä verihiutaleissa parantamaan vaurion ilman arpea. Neulaus lisää TGF-Beta3 -kasvutekijöitä ja vähentää arpikasvua aiheuttavia kasvutekijöitä paranemisprosessissa. Neulatessamme arpea voimme hoitaa ihokudosta manipuloimalla oikeanlaista paranemisvastetta ihon syvemmissä kerroksissa.

Kuinka usein ja kuinka monta medikaali- ja kirurgista neulausta tarvitaan arpien hoidossa?

Useimmissa tapauksissa pinnallisiin arpiin tehdään 6-12 medikaalineulausta n. viikon välein. Kirurgista neulausta tehdään paksumpiin arpiin 4-8 kertaa.

Saadaanko medikaali- tai kirurgisella neulauksella arvet täysin näkymättömiksi?

Mikään hoitomuoto ei pysty täysin takaamaan arpien täydellistä poistoa, mutta tutkitulla menetelmällämme on saatu merkittäviä tuloksia arpikudoksen vähenemisessä.

Minkä tyyppisiä arpia voidaan hoitaa medikaali- ja kirurgisella neulauksella?

Kaiken tyyppistä vanhaa ja uutta arpikudosta, kuten venytys- ja aknearpia, paloarpia, leikkausarpia jne. Neulaus on myös loistava menetelmä parantamaan kokonaisvaltaisesti ikääntyneen ihon rakennetta.

Voiko medikaali- ja kirurgista neulausta saada vain koulutettujen medikaalialan ammattilaisten toimesta?

Kyllä. Tarjoamme tätä palvelua koulutettujen medikaalialan ammattilaisten, lääkäreiden ja sairaanhoitajien kautta. Näin varmistamme, että hoito suoritetaan asianmukaisissa steriileissä olosuhteissa.

KOTIHOITO ENNEN JA JÄLKEEN

Miksi on tärkeää käyttää oikeita tuotteita ihon hoidossa jo ennen leikkausta tai toimenpidettä?

On tärkeää varmistaa ihokudoksen laatu, jotta tulos leikkauksesta olisi ihanteellinen. Tämän mahdollistaa ihon valmistaminen tietyillä täsmähoitotuotteilla ja A-vitamiinilla toimenpiteestä riippuen. Tietyt operaatiot voivat aiheuttaa jälkitulehduksellisen reaktion, minkä takia ihon paranemista vahvistetaan ja näin vähennetään arpeutumisriskiä.

Kuinka kauan ennen leikkausta kotihoito tulisi aloittaa?

Tarkoin määrättyä aikaa ei ole, mutta minimiaika tulisi olla vähintään 3 viikkoa. Tätä pidempään hoidetulla iholla voidaan odottaa vielä parempaa tukea ja tuloksia operaatiosta.

Mitä etuja on ihon valmistamisella leikkaukseen tai toimenpiteeseen?

Tärkeintä on vähentää arven muodostusta, tehostaa kudoksen nopeampaa paranemista ja lisätä hyviä tuloksia leikkauksista ja toimenpiteistä.

Miksi on tärkeää hoitaa ihoa A-vitamiinilla leikkauksen jälkeen?

Ennen leikkausta aloitettua hoitoa on hyvä jatkaa myös leikkauksen jälkeen edesauttamaan ihokudoksen nopeaa paranemista ja vähentämään arpeutumisen riskiä.

Kuinka pian leikkauksen tai toimenpiteen jälkeen voin aloittaa kotihoitotuotteiden käytön?

Jokaiselle toimenpiteelle on erityiset ohjeet kotihoitotuotteiden käyttöön, johon koulutettu ammattilainen sinut opastaa. Heti, kun tikit on otettu pois, voidaan hoito aloittaa. Mitä pikemmin sen parempi.

Kuinka pitkään leikkauksen jälkeen minun tulisi jatkaa A-vitamiinihoitoa?

Rajattoman ajan. A-vitamiini on iholle elintärkeä ainesosa, jota tulee käyttää päivittäin ylläpitämään tuloksia. A-vitamiini on yhtä välttämätön iholle kuin vesi keholle; iho tarvitsee A-vitamiinia joka päivä suojaksi ympäristön haittavaikutuksilta, jotka aiheuttavat ihon ennenaikaista ikääntymistä, aurinkovaurioita, pigmenttiongelmia, ihon rakenteellista heikkenemistä jne.

A-vitamiini on päivittäistä ”superfoodia” ihosoluille. Tarvitsemme sitä tasapainottamaan ihon rasvoja ja kosteutta, suojaamaan ihosoluja, auttamaan uusien terveiden solujen syntymistä ja tukemaan ihokudoksen syvempiä kerroksia.

Etkö löytänyt vastausta? Lähetä kysymyksesi tästä.